Как стана така, че ОЧЕВИДНО няма достатъчно ваксини?

Спомняте ли си онзи виц, в който – за да няма расизъм – Бог направил всички зелени? Пътуват си зелени хора в един автобус, затъват в някаква нечовешка кал, а шофьорът казва: „Хайде сега по-тъмнозелените да слязат да бутат“.

Как стана така, че в ЕС, където разпределението на ваксините срещу COVID-19 се случва по доста ясна схема (при доставка, в общи линии ваксините се разпространяват пропорционално спрямо населението на всяка една държава, член на Съюза), ние се оказахме по-тъмнозелените?

Как стана така, че ОЧЕВИДНО няма достатъчно ваксини? И как се случи така, че ако се върви с начертаните до момента темпове, ще се ваксинираме едва ли не в края на 5-тото хилядолетие?
Знам, че в цялата история с ваксините, а и в процеса на ваксинация, няма любимото на нашето управление „усвояване“. Но, след героичните хвалби на г-н Борисов – тази истинска подпорна стена на задкулисието – колко много „милиардииииии“ ще се „вземааааат“ и ще „усвояваме, усвояваме, усвояваме“ възстановителни фондове, та – какво стана с ваксините?
Хубаво е да тичаш за нацията си не само като трупаш пачки. Хубаво е да се грижиш за нацията си и тогава, когато лично ти пряк келепир нямаш.

Ще е чудесно г-н Борисов да даде ясно, разбираемо и възпитано обяснение какъв, аджеба, е проблемът, та при нас ваксинацията върви с такива охлювски темпове. И ако може, да не бъде чрез хилотене от джипа. Защото ще звучи като обяснението му за пачките.
Усещането, че той иска да усвоява, а ние да седим затворени, се подсилва при тази ваксинационна организация.

Мартин Димитров