Как стои в очите на Горанов болничния лист за химиотерапия, както и за други тежки болести?

Благодаря за подкрепата на Асоциацията на Европейските журналисти! Бойко Борисов и Владислав Горанов излъгаха целия български народ, че свеждат субсидията до 1 лев на глас, защото мислели за тяхното добруване. Де факто обаче Борисов и Горанов се опитаха да занулят опозицията в лицето на БСП. И от нервното държане на министър Горанов стана ясно, че всъщност орязвайки партийните субсидии за БСП искат да занулят БСТВ – една от малкото медии, които противоречат на властта.
Защото на Горанов не му отърва да го питат по същество. В конкретния случай за идиотската идея първия ден от болничните да не се изплаща на болния. Ето моите въпроси към министър Горанов.
– Болничните обикновено се дават не по един ден, а по три дни. Да не би министър Горанов да се опитва да открадне правото на хората да се възстановяват правилно, когато са болни – днес ви караме сами да си плащате първия ден от болничните, после – въобще!
– Как стои в очите на Горанов болничния лист за химиотерапия, както и за други тежки болести? – Хората се борят със смъртта, едвам намират пари да плащат скъпото лечение, а Горанов се навежда в реверанс към работодателите, да пестят първия болничен на такъв човек.
– Какъв е икономическият ефект от предложението. Колко са болничните листове на месец/година и има ли Финансовото министерство изчисления колко пари ще спести на работодателя.
– Първите три дни се плащат от работодателя. Защо държавата иска да противопостави работници и служители на работодатели, като ги настройва един срещу друг.
– Обясненията на Горанов, че социалната система е недофинансирана не е наша бира! Стига да спрете да крадете, много бързо ще напълните и социалната, и здравната, и образователната система с гарантирано качествени услуги.

Нора Стоичкова

loading...