Калоян Паргов отправи много сериозно предупреждение към лидера на социалистите

Според него тези действия ще нанесат сериозни поражения върху партията

Топ социалистът Калоян Паргов отправи много сериозно предупреждение към червения лидер Корнелия Нинова.

По отношение на намеренията на пленума Весела Лечева, Крум Зарков и Явор Гечев да бъдат наказани заради участието им в служебното правителство, Паргов коментира, че те участват в лично качество. Именно това е и причината, поради която не са попитали Корнелия Нинова дали могат да вземат участие в служебния кабинет.

Както вече стана ясно Националният съвет на БСП не успя да изключи Лечева, Зарков и Гечев, но пък за сметка на това обяви, че се разграничава от действията им.
Калоян Паргов припомни, че през годините е имало и други такива случаи като даде пример с Костадин Паскалев, който бе част от правителството на Симеон Сакскобургготски. Тогава той бе поканен за вицепремиер и министър на регионалното развитие.

Освен това Калоян Паргов не пропусна да подчертае, че конфликтът между Корнелия Нинова и Румен Радев няма да доведе до нищо добро, дори напротив – резултатът за левицата ще е отрицателен.
„Не бива да се караш и да влизаш в конфликти с най-рейтинговия човек в държавата“, коментира той.

По отношение на евентуалните наказания на Лечева, Зарков и Гечев, които Нинова ще вкара и на следващия пленум, Паргов заяви, че категорично не подкрепят такива мерки. Припомни, че не са ги подкрепили и когато Сергей Станишев „отстреля“ Първанов, Румен Петков и компания.
В заключение заяви, че подобни действия рушат доверието и единството в партията.
Източник: standartnews.com