Калоян Паргов: Румен Радев не е Росен Плевнелиев, президентската институция вече не е безобидна

Румен Радев не е Росен Плевнелиев. Президентската институция вече не е толкова безобидна, както при Плевнелиев. Това заяви в предаването „Офанзива“ по Канал 3 лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

„Политиката му няма да се въплъти в новата президетска институция. Дондуков 1 не иска да признае, че Дондуков 2 не е онзи по времето на Плевнелиев“, допълни Калоян Паргов.
„Темата за изтребителите беше коментирана и при кабинета „Борисов 2“, когато БСП застана зад тезата, че се дават пари за армията, но средства за пенсии, заплати, образование и здравеопазване няма.

„Борисов призна опита на Радев, каза, че той е летец и разбира повече по темата. Не ме интересува Грипен или F-16, важна е добавената стойност. Ние ще ги плащаме тези пари, но какво ще получим. Няма вероятност за импийчмънт. Двете най-важни фигури в държавата са президентът Радев и премиерът Борисов, ще прехвърчат още искри, което е нормално“, добави Калоян Паргов.
Според него покрай този шум за изтребителите има вероятност процедурата да тръгне наново.

„Военната индустрия и енергетиката са сектори от световно значение. Лиспват ни достатъчно инвестиции в икономиката както външни, така и вътрешни“, поясни Калоян Паргов.
„Има правна възможност ВСС да потвърди избора за Георги Чолаков като шеф на ВАС. Румен Радев е първият президент, който няма нищо общо с политическата система и вече 1 година се опитва да оформи поведение на надпартиен президент. Поведението му има морално-етичен акт. След 27 септември Радев ще трябва да даде отговори“, каза още Калоян Паргов.

По думите му оценката на БСП за стоте дни управление на кабинета „Борисов 3” е скандали и протести.
„Това правителство започна с фалстарт с назначенията и неофашистките намеци, което беше осъдено от международната общност. Аз съм се снимал не с нацистка, а с партизанска униформа“, уточни Калоян Паргов.

epicenter.bg