Каназирева се оплете в непосилен за нея казус, а изборите свършиха

Още в началото на губернаторството си Дани Каназирева се оплита в непосилни казуси, за които търси изход да бъдат решени, както тя си ги е представяла. Или както тя си ги е говорила. Само че предизборната кампания отмина и сега трябва да се разбере кой е говорил глупости на местните избори.

Дани Каназирева, както и други кандидати за кмет, заложиха на спасяването на Бетонния мост да покажат колко е хубаво да обещаваш нещо, което хората харесват. Сега Каназирева и съмишлениците й трябва да покажат как е възможно това спасяване, след като проектът за пробив под Гарата е на Националната компания за железопътна инфраструктура, а в него събарянето на моста е безусловно. Вече има и победител за обществената поръчка. Експертите около Каназирева обясняват, че тя може да бъде спряна, тъй като има разминаване в цената- 112 милиона лева на фирмата победител срещу предложените от държавата 80 милиона.

Каназирева трябва да обясни и как ще се случи промяната в евентуална нова обществена поръчка, дали изобщо ще има нова, и как ще накара НКЖИ да плати цялата сметка, след като Общината също е поела ангажименти за пътната инфраструктура.

Сега Каназирева няма друг ход, освен да прави седенки с експерти, архитекти и те да обясняват какво е възможно да се случи и как да бъде спасен Бетонният мост. Няма как да бъде спасен.

„Нека кандидатите да излязат пред хората и честно да им кажат, че бутането на Бетонния мост е неизбежно. Могат да го повдигат колкото си искат, но първо трябва да го бутнат. Да не говорят глупости, така лъжат хората“, предупреди Иван Тотев в хода на предизборната кампания, слушайки какво обещават кандидатите за моста. Това да си припомни и Каназирева, която сега пита:“А бившият кмет, къде го забравяте?“, вменявайки му някаква вина.

А бившият кмет каза и още нещо важно:“ От всички кандидати за кмет най не става Дани Каназирева, некомпетентна е.“

И сега, като областен управител, тежката некомпетентност е на път да лъсне. Има само приказки, както в предизборната кампания, когато Каназирева уж се бореше срещу статуквото, а то я направи губернатор.Уж имаше „политически картел“ срещу „Съюз за Пловдив“, както се изразиха нейните хора в една безсрамна пресконференция, а вижте къде я качи картелът.

Изборите свършиха. Свърши и говоренето на Каназирева в Общинския съвет. Сега трябва да покаже управленски умения, с които поне малко трябва да покрие говоренето си. Началото е катастрофално.

plovdiv24.bg