Кандидат-депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син цял месец с безплатна реклама по БТВ?

Днес станаха ясни имената на водачите на листи на управляащата партия и се потвърдиха слуховете, че почетният председател на  „Гергьовден“ Любен Дилов-син ще води екипа на ГЕРБ в Бургас.

За това се заговори от преди две седмици, но до днес нямаше официално потвърждение. Според източници от ГЕРБ лично Борисов е настоявл за Дилов-син, защото виждал в него кандидат-депутат, който може да се противопостави на Слави Трифонов.

Също днес, но няколко часа по-късно – вечерта по БТВ стартира  новото издание на шоу формата „България търси талант“, в чието жури участва и Любен Дилов-син.

А това означава, че през целия месец на предизборната кампания Любен Дилов-син ще бъде в привилегировано отношение спрямо останалите участници в кампанията, тъй като в пет недели от месеца в праймтайма той ще в национален ефир. Отделно ще се въртят моменти с негово участие като реклама на предаването.

Изниква въпросът – трябва ли това да се допусне?“

Отговорът го намираме в историята на българските избори, когато е имало  и други подобни случаи и реакцията винаги е била една и съща – предаване, в което участва кандидат-депутат, се спира за времето на предизборната кампания.

По време на кампанията за парламентарните избори през 2017 г. филмът „Потъването на Созопол“ е свален от празничната програма на БНТ на 3 март, тъй като музикантът Васил Гюров (кандидат за народен представител) е участник в него.

През 2011 г. именно bTV отлага старта старта на сериала „Стъклен дом“, тъй като той съвпада с президентската кампания, в която Стефан Данаилов беше официален подгласник на Ивайло Калфин.

http://epicenter.bg/