Кандидат на Ердоган

Освен кандидат-президент на мутренския модел и разбойническата държава, проф. Анастас Герджиков се оказа и кандидат-президент на Ердоган и на турското влияние у нас. С разкритията на министър Бойко Рашков и други медийни публикации от последните дни тази констатация лъсна с пълна сила. Става дума за намеса във вътрешните работи на страната ни чрез избори, за натиск и шантаж върху избирателите с двойно гражданство, за откровени изборни измами и машинации, както и за реваншистки изказвания и призиви в югоизточната ни съседка. „Турция към бащините си земи“ – ето такива и други подобни призиви доскорошният началник на нашенската Алма Матер предизвиква у някогашния ни поробител.

Научаваме още, че преводачът на Ердоган и Борисов от срещата им в началото на юли се ангажирал с купуване нa глacoвe в полза на Герджиков. За целта били предоставени 300 000 лв. Наскоро Осман Октай разкри, че парите от автомагистрала „Хемус“ били прехвърлени в Дубай, където допреди време се подвизаваше Делян Пеевски. Тези 300 000 да не са дошли от „Хемус“ чрез него? Научаваме още от медийни публикации, че се прилагали и заплахи срещу лица с двойно гражданство от Иcтaнбул, Aнкaрa, Oдрин и Измир, за да се осигурят още 8000 гласа от Турция за Герджиков.

Ясно е, че професорът не може да стопи разликата от 27% нито с тези допълнителни 8000 гласа, нито с 13-те процента за ДПС, които на балотажа ще се запишат на неговата сметка. Да не говорим, че Румен Радев има електорални резерви не само от ДБ, а вероятно и от ГЕРБ, доколкото там все пак има и българи. Плюс резерв от половината негласували на парламентарния вот, на които едва ли ще им е сладка ракийката, ако ДПС и Ердоган засилят влиянието си у нас.

За какво тогава е цялата предизборна дандания! Очевидно ГЕРБ и ДПС се надяват разликата между двамата претенденти да се стопи дотолкова, че утре да започнат масирана кампания срещу Радев, че не е президент на всички български граждани. Да саботират и провалят политиката му и така да отслабят общия фронт срещу далаверите им. Не е изключено да разчитат и на турската държава за това. Ако в медиите се появят карикатури на Герджиков с фес на главата, няма да се изненадам.

автор: Юри Михалков

duma.bg