Каракачанов как си представя задължителната наборна служба без бази, сгради, без сержанти и офицери, годни да обучават наборниците?

Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната с агентурно ДС-минало отново хвърли камъче в тресавището и разбуни духовете на блатните обитатели с идеята си за реанимация на наборната и задължителна военна служба.

Тази идея е още по-смехотворна от „доктрината“ за дециганизацията на България, която, ако стартира, ще бъде посечена след часове от евроатлантическите ни „партньори“ и техните ценности. Каракачанов почти надмина партньора си Валери Симеонов в иновативните си екзотични и безумни проекти!

Каракачанов не е ли минавал наскоро покрай някое военно поделение, не е ли виждал разрушените казарми, буренясалите плацове, порутените огради и позорната нищета, останала от някогашната ни армия?

Каракачанов как си представя задължителната наборна служба без бази, сгради, без сержанти и офицери, годни да обучават наборниците? И с какво ще ги въоръжим тия наборници, като и сапьорни лопатки няма в някогашните складове на войската? Или ще мобилизираме наборниците всяка есен, за да може да ги повозим на Ф-16 някой ден?

Днешните управници превзеха върховете на некадърното и некомпетентно управление навсякъде и във всичко и се окопаха на тия върхове завинаги. И не на последно място бих искал да попитам Каракачанов кои младежи ще мобилизира? Ония, от контингента на наркоманите? Или другите, които са функционално неграмотни?

Може би ще свири сбор за децата на 3-те милиона българи, напуснали отечеството, деца, които не знаят български?

Не би било лошо Каракачанов да се ощипе, да се събуди и да види къде точно се намира и на каква разбрицана държава е вицепремиер и военен министър! И чий коалиционен партньор се явява Каракачанов?

Любо Кольовски

loading...