КАСКЕТЧО – ИНСТРУМЕНТЪТ БОЖИЙ

Каскетчо днес грубо пренебрегна Висшия съдебен съвет и отказа да отговаря на въпросите му. Напомням, че имаше искане до ВСС от Съюза на съдиите в България за отстраняването на главния прокурор и неговото разследване за нарушения на Конституцията и законите. Само, че явно Гешев е недосегаем и неотстраняем.
Висшият съдебен съвет е органът, който го избра. Сега Каскетчо им казва да си гледат работата и да не го занимават. Наглостта и арогантността на подобно изявление изумяват всеки юрист, а и гражданин. Точно човекът, избран да следи за закоността, грубо нарушава законите, че и всички принципи на правото.
Каскетчо се изживява като Инструмент Божий, както в „скромността“ си, го заяви неотдавна. Явно при общуването Му с Бог, е получил Божии заповеди да не се подчинява на човешка власт. С изключение на Светиня Му Бойко, разбира се.
Главният прокурор отрича разделението на властите, отрича принципа на невиновност до доказване на противното с влязла в сила присъда, отрича основни граждански права и свободи и нагло обижда гражданите на България. И си задавам въпроса – след като прокуратурата нарушава Конституцията и законите, всъщност кой контролира законността?!?
Там, където правото го няма, законът не може да го замести. Правото на справедливост, равенство, граждански права, е неотменимо. Всичко останало е диктатура. И естествено човешко и гражданско право е, да се съпротивляваме срещу безумието, несправедливостта и обсебването на властта от престъпници!
Каскетчо ще остане в историята като най-големият срам на българското право! Защото приравни прокуратурата с престъпниците и мафията!
Елена Гунчева
loading...