КЕСИЯ НА ГЛАВАТА

По повод проверката днес на сирените за опасност, някой има ли информация какво точно да правим в такъв случай на опасност:
а/ слагаме си хартиен плик на главата и чакаме;
б/ вземаме си най-чистият бял чаршаф и стройно в редици се запътваме към гробищата;

Хммм?
Някой има ли представа в неговия град къде има скривалища при евентуална бомбардировка? Какво да прави при химическа или биологична опасност? Какво да прави при ядрен удар /е, то ясно ще подбере между двата варианта/? Къде има противогази и как се слагат, как да се предпази от отрови, или например ако е отровена водата, въздуха?

Едно време по военно обучение ни учеха и горе-долу знаехме поне как се слага противогаз, какво да правим при химическа опасност и прочие много полезни неща. Въпреки, че най-добре запомних военното полево обучение, когато ни обясняваха как да бягаме на къси прибежки, следейки врагът неотлъчно с поглед . Е, и да стреляме с Калашников и да го разглобяваме и сглобяваме. Поне си спомням, че момчетата от класа ми бяха толкова увлечени, че забравяха да се епилират и да си направят маникюра .

Понеже сега не се учи, моля Министеро на шамарите, опа, на отбраната да ни препоръча някой от първите два варианта! Все пак нали според него война ни чака, а според Баце вече сме в такава и то убийствена!

Елена Гунчева

Снимка на Елен Гунчева.
loading...