КЕФ-КИ НА ХОРИЗОНТА

Днес Онуй отново изтрещя в неистов опит да се подмаже на американските си господари. Среща с представители на създателите на кеф-ките, иначе казано самолетите от седемдесетте години на миналия век Ф-16 Блок се състояла в Министерски съвет. Естествено, всички с маски на муцуните /защо ли такива не носи Онуй по други срещи/. В случая дори е полезно, да не им гледаме мазните физиономии.

Разбираме от изявлението на Онуй, че това било огромна крачка към модернизиране на българската армия и съвместяването й с НАТО. То аз съвместяване с НАТО не искам, ама никой не ни пита. А модернизирането явно върви половин век назад. За колонията – толкоз. И бедна България, в която корупцията е убийствена, даде още 300 милиона лева за инфраструктура за Кеф-ките, които дори не са започнати, както разбирам. Дори едно фърчило не са произвели още стратегическите ни партньори. Може би чакат да открият завод в Индия на ИКЕА и там да ги сглобяват.

Онуй бълнува за някакво ноу-хау, явно в болната си фантазия си представя как открива завод за изтребители в Горно Нанадолнище под бурните аплодисменти на недоуважени лелки. Резилът е на най-високо ниво, трябва да му го признаем!

Притеснително е друго – явно Онуй смята да поръчва още осем Кеф-ки /и то преди да сме получили дори първия поръчан самолет/, както и някакви радари и оборудване. Тоест – да плати с нашите пари на господарите си, за да му позволят да се задържи още на власт. Тоест да се откупи. Нещо неясно?

Елена Гунчева

loading...