КЗП изплака, че им се оказва политически натиск

Сериозното твърдение беше направено от председателя й

Над Комисията за защита на потребителите се оказва политически натиск, също така има намеси за блокиране на работата й. Това твърдение беше направено от председателя й Иван Френкев.

„КЗП е един работещ орган, ползващ се с изключително високо доверие в българските граждани. Понякога сме единствените защитници на обикновените хора. Ще продължим да работим за интересите на българското общество”, заяви Френкев.

Той информира за опасната тенденция за опит за натиск от някои политически кръгове върху Комисията. Според него имат за цел да дискредитират институцията, като покажат, че е изразходван голям ресурс без кой знае какъв ефект.

Иван Френкев обвини за натиска Министерството на икономиката и индустрията, които според него се опитват да очернят предишното управление и да извлекат политически ползи.

Той прикани медиите да отправят запитване директно към министъра с каква цел правят вмешателство в работата на комисията.

Припомняме, че в края на изминалия месец КЗП имаше отношение към решаването на проблема с продажбата на райски газ на непълнолетни. Те издадоха заповеди за временно преустановяване на продажбите му. Също така провеждат масирани проверки дали се спазват изискванията за продажбата на газа, като част от тях са извършени по контрол на онлайн магазините.

Акцията беше вследствие на няколко сериозни случая на натравяне на деца при вдишване на райски газ.
Източник: novini.bg