КИРЕНЦЕ, НЕ МИ ДАВАЙ ПОВОД ДА ПИША ЗА ТЕБ

Днес на брифинга Киро Простото обяви, че Русия винаги ни е третирала като пета КОЛОНИЯ… С което пак ме хвърли в смислов и аналитичен потрес.

Вероятно, живеейки и възпитавайки се в една бивша колониална страна като Канада Киро не много умното, използва исторически и други алюзии, за да блесне с информираност. Да може да кажем всинца тъдява, че Харвард си е Харвард и такава образованост само той може да даде.

Опитах се да включа историческите си познания, географски такива,у философски ако щете, за да вникна в дълбокия и тайнствен лексикален свят на Премиера кукла. (Защото познанията му са на кукла Барби и каквото са й хакнали в мембраната да каже – толкова й е капацитетът) Въпреки опитите да разчета смисълът на „Петата колония“ той се оказа толкова дълбок, че аз се уплаших да не потъна и да се удавя преди Киро не много умното да е избягал с няколко милиарда в други страни и при други народи, където е останало малко за крадене – ние знаем, че той с гражданството няма проблеми и всяка Конституция би преодолял, само и само да се докопа до власт и заеми… Не пари, а заеми… Но стигнах до тридесетте години на двадесети век – господи, това бе век без Кирчовци, в които дори Тодор Живков можеше да блесне с интелект от килийно училище, надминаващо по своя потенциал от предадени знания дори Харвард.

Та тридесет и шеста година франкиския генерал Емилио Мола рекъл, че заминава с четири колони към Мадрид. А там била строена пета колона, която ще подкопае Републиканското правителство. И така „Петата колона“ става символ за предателство – откъдето и да го погледнеш. Според наш Киро Русия ни използвала като „Пета колониЯ“, и ако приемем, че е лапсус се пита в задачата ние като такава значи извършваме предателство спрямо Европейския съюз.

Киро ни обяви за предатели целокупно пред света, който понякога му обръща внимание. Тъй като ние по смисъла на Емилио Мола трябва, пък сме и призвани да предадем този съюз отвътре. В противен случай, ако не е така излиза, че има някаква Пета колония, в чийто състав сме влезли, но известен само на него.

Кире, престани с тъпите си ребуси и кажи, сине майчин, какво имаш предвид. Ако въобще можеш да имаш нещо предвид. В противен случай върви да шашкаш с интелектуалната си мощ дебилите в някое помощно училище. Не зная дали знаеш, но характерното за тях е, че са постоянно ухилени. Като тебе, Киро, съвсем като тебе…

Христо Стоянов