Кирил Добрев: Валери Симеонов вече е национален проблем

Защо си отиде Живко Мартинов, а Делян Добрев остана и защо я няма всенародната любов за Антон Тодоров?Това попита заместник-председателят на БСП Кирил Добрев по време на пресконференция в централата на партията, предава „Фокус“.

Добрев попита още защо има едни депутати, които са по-скъпи от други.

„Няма да има таблички, няма да има схеми. Изнанада от последните две-три седмици. Само ще припомня, че всичко започна от една кампания, която стартирахме лятото. Тя се казваше „Не на страха“. Когато един депутат от ГЕРБ рекетираше и притискаше защитен свидетел на прокуратурата. Оттогава досега са стотици сигнали. Започнахме безобидно с таблички и колегите от ГЕРБ нарекоха това компроматна война. Като е компроматна война, защо валят оставки“, попита Добрев.

Попитан дали БСП ще подкрепи оставката на Антон Тодоров като народен представител, Добрев коментира, че БСП ще гласува „за“ оставката му в зала и добави: „Като опозиция, всички от управляващите ни са еднакви. Ние ще подкрепим оставката на Антон Тодоров“.

„Ще говорим и за Валери Симеонов, който вече не е проблем на премиера, а той е национален проблем, защото думите на Валери Симеонов бяха далеч по-силни и изпълнени със съдържание от тези на Антон Тодоров“, коментира още Добрев.

Относно репликите, че имало договорка между партиите при избора на членове на Висшия съдебен съвет Кирил Добрев обяви:

„За избор на членовете на ВСС договорки няма. Ако големите се бяха разбрали, нямаше да има място за малките. Понеже отваряте една вътрешнопартийна тема, искам да ви кажа, че нашият опонент е ГЕРБ. Ние водим политическата си битка с ГЕРБ. Няма да допуснем никакъв шум в строя. БСП не е за продан и не се продава. Знам, че на някой е изгодно да ни вкарат в обяснение във вътрешен режим, но ми се иска тези хора с този патос, да говорят по управляващите от ГЕРБ и персонално по Бойко Борисов“.

Зам.-председателят коментира и частичните местни избори, които се проведоха в десет населени места в неделя.

„Ние загубихме тези избори по начина и по системата, по която те се повеждат. Казвам го абсолютно откровено и открито. Ако трябва да говорим за Вълчи дол, там освен икономическия натиск, говорим за една коалиция между ГЕРБ, Патриоти и ДПС. Една тройна коалиция, просто не знам как се вписва в морала на Валери Симеонов и в морала на Патриотите участие с ДПС. Защо патриотите просто трябва да премълчават, че имат общ кандидат с ДПС. Всичко, което говорих за схеми е елемент от кампанията. Имаме една партия, която особено в по-малките общини, буквално се е сляла с властта. Съгласен съм, ако вие имате желание на следващите избори да дойдете да видите как се провежда изборна кампания в населено място с под 3-4 хил. души“, каза Добрев.

По думите му тези общини са превърнати във феодални владения. Според Добрев хората в София имат далеч по-голяма свобода, тъй като не са зависими, колкото хората в малките общини.

„Единственото нещо, за което ще работим е да дадем правото на хората да гласуват свободно. Нищо друго не искам. Знам, че резултатите на БСП ще дойдат от само себе си при възможност на хората да гласуват спокойно“, каза заместник-председателят на БСП.

Кирил Добрев: Валери Симеонов вече е национален проблем

cross.bg