Кирил Петков бе добре използван (с негово знание и воля) за прокарване на интереси на друга държава

Кирил Петков бе добре използван (с негово знание и воля) за прокарване на интереси на друга държава. Някои от тези интереси може и да са съвпадали с българските, но други категорично ги погазваха.

Петков и ПП са „План А“, който включваше времеви събития като войната в Украйна, допускането на РСМ до преговори за членство в ЕС и някои други неща на по-заден ред. „План А“ е пред провал, идеологически изчерпан е, а най-чувствителният индикатор за това е народната „любов“. Затово е задействан (от същото място в София) „План Б“, който официално започна с едно уволнение. Но за „Б“ ще пиша по-подробно напред във времето с примери и аргументи. Още е рано.

Посоката е предсрочни избори. Дали ще са в началото на лятото, или късната есен, зависи от различни по естество фактори и събития. Но преди тях най-важното, което трябва да се направи, са промени в Избирателния кодекс, които да регламентират машинното гласуване и гласуването с бюлетини на равни начала. Ако не искаме отново някое посолство да ни назначи кабинет.

Стоян Тончев