Кирил Петков: Време кметът на София Йорданка Фандъкова да бъде сменена

Ако много от мафиотите, родили се в българския Преход, се бяха родили в САЩ, щяха да са предприемачи или да управляват мултимилиардни компании. Те са се родили у нас в момент, в който системата е оптимизирала да си в сивия сектор, да имаш голям достъп до средства, джипове и прочее. Задачата ни е да променим правилата.

Това заяви пред „Дарик радио“ Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

„Двата процента най-талантливи в едно общество се стремят към онези условия, които им позволяват развитие“, обясни още Петков и допълни:

„Задачата ни е да променим правилата така, че същите 2% от хората да ги накараме да променят начина, по който се движат. Нулева толерантност към корупцията не значи всички да бъдат вкарани в затвора. Значи по нови правила същите тези хора да измислят как да бъдат успешни в новата реалност. Важно е примерът за младите хора да бъде младият учен или младият предприемач, а не онзи, който кара джип, пуши пура и виси пред хотела. С онези от настоящите 2 процента, които не са съгласни с новите правила, ще има битка“.

Точно поради тази причина по думите на Петков е необходимо да бъде извършена реформа в правосъдната система – нужно е конституционно мнозинство, промяна във ВСС и реформа в КПКОНПИ.

“Няма да има чадъри и запазени хора, правилата трябва да са еднакви за всички”, каза още Кирил Петков.

Кирил Петков коментира и ситуацията в образованието и връщането в клас на децата. Според него, дистанционното обучение не може да замести присъственото, защото спадат резултатите на децата измерени чрез тестовете.

Кирил Петков коментира и темата за Република Северна Македония. Той посочи, че подходът трябва да се преосмисли. Петков смята, че трябва да се направят работни групи по различни направления и да се работи по подобен начин, както са провеждани консултациите с коалиционните партньори.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ заяви, че е време кметът на София Йорданка Фандъкова да бъде сменена и като кмет на столицата да бъде избран нов човек.

Frognews.bg