Кирил Петков изрита безапелационно Николай Събев

Интересно какво ли е правил през това време

На задаващите се предсрочни избори тази есен, транспортният министър в оставка Николай Събев вероятно няма да е в кандидат-депутатските листи на ПП.

Членове на правителството в оставка обясняват това с охладнелите отношения към него от страна на Кирил Петков и Асен Василев, при все, че именно Събев бил един от най-щедрите спонсори на партията им.

Премиерът в оставка обаче бил недоволен от работата на транспортния министър Николай Събев. За времето на управлението на подопечното му министерство, той само увеличил недоволството на бранша към управляващата коалиция.
Освен това непрекъснато се оплаквал със статуквото и се жалвал, че чиновниците от ведомството саботират работния процес.

Депутатът от ДБ Зорница Стратиева също се изказа срещу бизнесмена, притежаващ една от куриерските фирми в страната. Тя отбелязва, че некомпетентността му е била видна.

Стратиева споделя, че от месеци правила опити да зададе въпрос на транспортния министър, но не успявала. Той не присъствал нито на коалиционните преговори, нито пък на експертните коалиционни съвети по тема „Транспорт“.

Народният представител от Перник не пропусна да опише и драматичното пътуване с БДЖ до София заради неработещи каси и изключително мръсни вагони.
Източник: blitz.bg