Кирил Петков: Още днес ще уволня и последния член на борда на ДКК

„Както знаете, от 416 язовира само 10 са завършени. Направихме проверка на тези 10 язовира. Надявах се да няма язовирна стена без разрешение, но се оказа, че от тези 10 – нито една няма строително разрешение. Кой може да поеме отговорността, ако тези стени се напукат, кой може да поеме отговорността за тях. Тези язовири са изцяло нови съоръжения, а по документи са текущи ремонти. Имаме и виждаме заповеди, написани на ръка. Построени са на завишени цени – 5 пъти над цената на бетона“.

Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков на съвместен брифинг с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова

По думите му има опасност за селищата. „Става дума за опасност за хората – има селища зад тези язовири“, посочи той.

„Смятам да уволня още днес и последния член на борда от ДКК, който е бил част от тези решения. Тук не става дума само за пари, но и за опасност. Хубавата новина е, че са завършили само 10. Не знаем какво е качеството на бетона. Просто е безумие. (…) 200 млн. лева са отишли в джобовете на някого. Тези язовири са построени на три пъти по-високи цени и без документи и не е ясно какво е качеството им“, допълни още Петков.

https://eurocom.bg/