Кирил Петков постави условие на „Газпром“

Той изрази надежда служебното правителство да приеме танкерите

Бившият премиер Кирил Петков постави условие на „Газпром“.

Той обяви изненадващо за всички, че в случай, че „Газпром“ започне да изпълнява договора си за доставки на газ, това ще бъде първата стъпка към възстановяване на доверието.

В интервю за бТВ Петков даде да се разбере, че няма как страната ни да бъде сигурна, че ако сега „Газпром“ изпълни договора ще продължи да го прави и занапред.
„Никой не трябва да бъде наведен само защото едната страна казва „това са моите нови условия“. Ако си изпълнят условията по договора, няма лошо в това да преговаряме“, каза Петков.

„В този момент аз не мисля, че е смислено, докато не видим изпълнение по съществуващия договор, да се надяваме, че утре няма да си нарушат договора“, категоричен е Петков.
Той подчерта, че водещо за правителството му било това кое е най-практично за страната ни и е на най-добра цена.

Петков допълни, че се надява правителството да приеме танкера с договорения на по-ниска цена газ.
„Този вариант, в който танкерите да бъдат купени е възможно най-доброто, което предишното правителство можеше да остави на служебното“, смята Петков.

Той коментира, че от „Продължаваме промяната“ са взели своите поуки, но най-важното е, че не са нарушили основното си обещание към избирателите – „нулева толерантност към корупцията“.
Източник: standartnews.com