Кирил Петков: По никакъв начин не копнея за никакви постове, копнея да съм 121-я депутат след изборите

„Продължаваме промяната“ ще се свърже за разговори след изборите и с лидера на БСП Корнелия Нинова, и със Слави Трифонов. 

Това стана ясно от интервю на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков със Сашо Диков.

На въпрос дали би преговарял с БСП или „Има такъв народ“ за евентуална коалиция и мнозинство, ако „Продължаваме промяната“ и партиите на протеста не съберат 121 депутати, Петков отговори положително. Той обясни, че би работил с хора от БСП като Янаки Стоилов (министър на правосъдието – бел. ред.)

„Държим максимална комуникация с хора, в които вярваме. Тази сутрин например говорих с Мика Зайкова, тя беше човекът, който идваше в министерството да ми помага“, каза още той.

Бившият министър на икономиката допълни, че трябва да се говори с всички, защото „нямаме право да го играем на его и на наши хора. Не може да има още едно служебно правителство“.

„Ако мога да дам една препоръка на Слави – Мика Зайкова да я включат в ръководната позиция в партията. Тя може да даде ниво на компетентност, което на всички ни трябва. Не съм правил опити да говоря с Трифонов, но мисля, че Зайкова ще е каналът, по който да направим този разговор“, подчерта той.

Относно думите на Кирил Петков, че е готов да стане министър-председател, както и че би „дал“ правосъдното министерство на „Демократична България“, а Лозан Панов го вижда като главен прокурор, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ обясни, че това е било „гаф“.

„Исках да кажа кои са хората, които имат най-голям капацитет в моите очи за тези позиции. Хората едва ли не си помислиха, че раздавам позиции преди изборите. Не съм арогантен, не ни интересуват позиции. В следващата коалиция всеки един от хората трябва да се е доказал наистина професионално. Ние няма да имаме лист от хора, които да кажем, че са нашите министри, а това ще са нашите капацитети“, заяви още Петков.

По думите му не трябва да се избират „наши“ и „ваши“, а най-смислените хора: „По никакъв начин не копнея за никакви постове, копнея да съм 121-я депутат след изборите – един от депутатите, готови за промяната“.

На въпрос вярно ли е, че Ицо Хазарта е загубил пари, за да поведе листата в 25 МИР София, Петков отговори, че има респект към него и наистина рапърът е трябвало да пренебрегне шоуто в бТВ, спонсорски договори и потенциални концерти. Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ обясни, че Ицо Хазарта му е казал: „Имам отговорност и аз. Пука ми за моите деца. Ще го направя“.

offnews.bg