Кирил Петков: Разговарял съм с Мика Зайкова от ИТН, не знаех, че не е от ръководството

Аз си разговарям с Мика Зайкова от „Има такъв народ“, не знаех, че не я определят като човек от ръководството, както и с Крум Зарков от БСП.  Това каза Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ пред Нова във връзка с обвиненията на ИТН и БСП, че Петков не е разговарял с тях за евентуална съвместна работа в парламента.

Ако имаме такава възможност, ще поканим Николай Денков да остане образователен министър, но той няма общо към момента с „Продължаваме промяната“. Комбинацията между проф. Николай Денков – сега образователен министър в служебния кабинет, и рап певеца Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, ще направи конкурентен отбор в образованието.

„Проф. Денков в момента е определен за топ един процент в света като учен от Станфордския университет. Смятам, че когато се съчетаят един човек като проф. Денков с човек като Христо Петров, който за мен е един лидер в комуникацията, комбинацията между тях ще направи отбор за образованието, който ще бъде конкурентен. И ще даде нова посока и нов тласък на българското образование”, смята той.

„Аз винаги съм харесвал неговото изкуство и смисъла, който той вкарва в своите песни. Понеже в нашата листа има много икономисти и юристи, нямахме достатъчно хора на изкуството, отидох лично да го поканя. Прекарахме много време в разговори и това, което винаги съм очаквал да срещна от Ицо Хазарта като певец, се оказа още по-задълбочен и смислен човек. Говорихме много по темата за образованието, а не толкова за културата. Много съм горд, че той води нашата листа в „Люлин”, добави Петков.

https://eurocom.bg/