Кирил Петков се ожали, че връща мандата, защото…

Не получили подкрепата на 121 народни представители

Премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че връща мандата.

Той обяви, че на практика това означава, че страната ни влиза в политическа криза, която ще струва много на българското общество.
„До този момент мисля, че мандатът ще бъде върнат, за съжаление, без да имаме подкрепата от 121 депутата. Нямаше 121 човека, които да кажат „не“ на задкулисието, въпреки многото ни опити“. Това заяви пред журналисти Кирил Петков.

Той отбеляза, че дори и днес всички депутати от ПП продължили да търсят комуникация с колегите си от ИТН, за да им кажат да забравят за политическите разлики и да започнат да вземат решения, независими от задкулисието.

Кирил Петков допълни, че по този начин се изпускат редица шансове – законопроектите, нужни за Плана за възстановяване и устойчивост, промените в КПКОНПИ и т.н.
Той сподели, че очаква през месец август да започне да тече азерския газ, допълвайки, че вече са успели да прекарат 1 млрд. куб. м., които текат през другия вход с Гърция.

В този ред на мисли Петков посочи, че през миналата есен някой е подписал анекс, който далеч не е бил в интерес на страната ни. По думите му в момента цената на азерския газ е еквивалент на „Газпром“. След отварянето на новата газова връзка обаче, цената ще падне с 30%.

blitz.bg