Кирил Петков ще е предложението за премиер на Продължаваме промяната

Кирил Петков ще е предложението за премиер на “Продължаваме промяната“, съобщи съпредседателят на партията и бивш финансов министър Асен Василев пред „НОВА Нюз“.

Преди няколко дни Петков заяви, че ще е по-полезен в Народното събрание, а постът му в МС няма да се поставя като условие за коалиционно управление.

Василев пък заяви, че се вижда в Министерството на финансите, където би бил най-полезен.

По думите му това се знае и хората знаят за кого гласуват.

„На предишните избори хората си мислеха, че гласуват за Слави Трифонов, а получиха Николай Василев“, заяви той и допълни, че сега същото се случва и с ГЕРБ, където хората си мислят, че гласуват за Борисов, а не знаят какво ще получат.

Според него, по-честно е партиите предварително да обявяват предложенията си за Министерски съвет.

ГЕРБ „естествен партньор“ на Продължаваме промяната?!

Василев задочно отговори на Бойко Борисов, който по-рано днес обяви, че естествени партньори на ГЕРБ са „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“.

„Това, което ние видяхме, е че естествен партньор на ГЕРБ е ДПС.“

Той беше категоричен, че „всички безобразни кражби, под една или друга форма, са свързани с ГЕРБ и ДПС“. Това е и причината партията му да не вижда ГЕРБ като партньор в следващите избори.

Василев коментира, че предишните управляващи не признават за нередностите при строежа на АМ „Хемус“, цената, на която се строят язовирите, парите за София Тех Парк и същевременно липсата на средства за строежа на детска болница.

Бъдещи коалиции

Бившият финансов министър, коментира, че възможни коалиционни партньори са „Демократична България“ и ИБГНИ.

Той не изключи разговори с ИТН и БСП, с които имали сходни виждания за социалните политики.

Василев коментира и изказването на Христо Иванов, който преди дни заяви, че явяването поотделно на изборите може да се окаже грешно решение.

„Демократична България също се борят срещу корупционния модел в страната. Имаме различия обаче около икономическите политики. Подкрепихме и две различни кандидат-президентски двойки. Ние се позиционираме категорично в центъра. Хората, които ни подкрепят имат по-различна визия, от тези които подкрепят ДБ.“

Реформите, които предлагат

Асен Василев заяви, че след изборите партията му ще иска промени в състава и правомощията два органа – КПКОНПИ и прокуратурата.

По думите му промяна е необходима и в КЗК.

https://offnews.bg/