КИРО И КАНАДА ЛИ? ЗАБРАВЕТЕ!

Зароди се едно устойчиво клише на противниците на правителствотго. Че когато кабинетът на Кирил Петков падне и премиерът вече няма откъде да краде, той ще се завърне със заграбеното в Канада. Друг път!

Канада, наистина е за несретници като него, които са готови да заменят родното слънчице и дъхави планини срещу грижите на тамошната социална система. Там, където и най-тежките дебили ще избегнат Естествения подбор. Срещу това да живеят на вечните минус петнайсет и надолу. Така обаче бе дотук с неговия случай. Дори и той, с неговия пуешки, нагъл, мозък знае, че съвсем скоро господарите му ще го деинсталират. Но, че ще му позволят да си тръгне, с каквото е успял да гепи. А то никак не е малко за повече от половин година.

Мога да ви уверя, Лейдис енд Джентълмен, че в момента Linda разглежда каталози с имоти. Единият вече е избран – Маями, заливът Бискейн – 7-стайна вила с изглед право към Океана. Другият е винарна в Тоскана, точно до тази на Стинг. Оглеждан е и трети имот. В Монте Карло. Ако успее да подпише за Македония, все пак, американците ще му подарят и конфискуваната вила на някой руски олигарх.

Макар да е толкова бавноразвиващ се, че интелектът му отчая дори пряката началничка – онази, дето по пет пъти да ден се моли в помещение с източно изложение на софийската улица „Козяк“.

Така че, на Киро кракът му повече няма да стъпи в Канада. Пък и най-вероятно там отдавна го издирват за нещо.

Степан Поляков