Киселото мляко. Дар за папата. А какво направиха ГЕРБ за млякото в България?

Киселото мляко. Дар за папата. Защото е реклама пред света.

Няма спор, така е.

От това, че именно киселото мляко е дар от премиера, т.е. от България, към папата, аз си правя извода, че то явно е много важно за държавата.

А какво направиха три правителства на Борисов и ГЕРБ за млякото в България? Какво направиха за да стане то световен бранд? Подпомагаха ли производителите на кисело мляко? Начертаха ли път как да превземе то пазарите извън България? Ами в България?

Подпомагаха ли млекопроизводителите? Тези с по 50 или 100 животни. Работиха ли за насърчаване на регионалното коопериране, сдружаване и производство на локални продукти.

Измориха животните на хората с неясни и спорни доводи. Без каквато и да е програма за подновяване на заличените стада.

Ами национални програми? Не говоря за дотациите по 10 стотинки на литър. Говоря за програми, които да направят малките животновъди хора, а не скотове. Да им осигурят нормален живот с труд. По местата, където живеят.

Нищо от това. НИ-ЩИ-ЧКО.

Оставиха сектора в ръцете на мутри. Както и цялото селско стопанство. Цялата икономика. На неуки дебили, на обикновени феодали. Заради едната централизирана субсидия, която трябва да се краде.

Това направиха правителствата на „десния“ Борисов. Тотално, пълно заличаване на българските села, селско стопанство, животновъдство, млекопроизводство и млекопреработка.

А, да, опитаха да харижат на Пеевски лиценза за Азия за производство на кисело мляко с българска закваска. Това е е приносът на Борисов.

Пълен безсрамник. Безграничен наглец.

Мирослав Иванов

Снимка на Мирослав Иванов.

loading...