Климатолог: И цяла рота кихащи да строят, от морето не може да дойде зараза, а само прохлада

Лятото ще е хубаво, гарантирам, каза доц. Георги Рачев

И цяла рота кихащи да строят на плажа, от морето не може да дойде зараза, а само прохлада. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ климатологът доц. Георги Рачев.

След като водещият Антон Хекимян го пита дали може да има взрив от туристи и респективно силен сезон, усмивката на лицето на доцента леко помръкна и той призна, че това едва ли ще се случи, защото хората били уплашени. Затова щяло да има забавяне. Ева през юли може да се очаква нашествие по черноморските ни курорти.

„Автомобилния транспорт ще е основен. Жените са уплашени. Ние обаче трябва да се постараем да върнем доверието на българския потребител“, коментира Рачев.

„Смутно време, но и динамично ни очаква. Интензивни ще са валежите следобед. Това не е е нещо ново. Изненада е само хладното време в края на май. Лятото обаче ще е хубаво, гарантирам. През юни месец все пак ще има повече дъжд, особено в Западна България. През август обаче нормални температури според прогнозите от колегите от САЩ. Европейския център прогнозира превишение с 2 градуса над нормата“, добави той.

„До края на седмицата ни очаква динамично време. Сутрин ще се радваме на слънце, а следобед ще има дъжд и някъде – градушки“, каза още Георги Рачев.

Автор: Михаил ДИМИТРОВ

https://www.flagman.bg/

loading...