Клати ли се сериозно столът на Путин?

Това е вторият публичен бунт на депутати срещу него

Мнозина си зададоха въпроса дали столът на руския държавен глава Владимир Путин е сериозно разклатен, след като депутати от Ломоносовския район на Москва го призоваха да подаде оставката си.

„Моля да освободите заеманата от Вас длъжност, тъй като вашите възгледи, вашият модел на управление са безнадеждно остарели и възпрепятстват развитието на Русия с нейния човешки потенциал“, се посочва в обръщението, цитирано от в. „Сега“.

Депутатите отбелязват, че по времето на Путин е имало „добри реформи“ в първия и „частично“ във втория му мандат, но след това всичко се е объркало.
„Не се случи удвояването на БВП, минималната заплата не достигна заявените показатели, от Русия масово бягат умните и работоспособните хора, няма и помен от обещаната стабилност“, пишат още депутатите. Според тях риториката, която използват Путин и неговите подчинени, е „пропита с нетърпимост и агресия“ и „фактически хвърли страната в епоха на Студена война“.
„Отново започнаха да се страхуват от Русия и да я ненавиждат. Ние отново плашим света с ядрено оръжие“, добавят те.

Те изразяват надежда, че примерът им ще даде сили и на останалите недоволни да покажат, че в Русия има твърде много хора, които не са съгласни със сегашната политика.
Източник: standartnews.com