КМЕТОВЕ ДО ДУПКА!

Електоратът днес беше ощастливен внезапно с новината, че Данчето Софийска отново щяла да бъде Кмет на София. Тъкмо овреме да започнем с народните веселия по случая!

То такова чудо, такъв феномен на общинските дела рядко се случва да оглави столицата. И то при върлата конкуренция на Кметове като Янчулев, накарал софиянци да открият дезодорантите с едномесечна защита, като Софиянски, по времето на когото половината общинска собственост беше приватизирана на НХ /наши хора/, на Каракачанов и прочие светила на кметските престоли.

Но Данчето Софийска ги отнесе като куцо пиле домат, а последното й изпълнение с ремонтите на „Графа”, както и площада пред църквата, зашеметиха окончателно материала. Който го може, си го може. То туй с обикновено тъпота и некадърност не може да се постигне, трябват целенасочени и упорити усилия в тази насока!

Носят се слухове, че и Мамин Тотев щял да потретва мандат в Пловдив. Много културни ще вземем да станем под негово управление. Последната потресаваща идея за клане на две прасета пред общината само заради върлата съпротива на назадничавите потомствени пловдивчани, няма да може да се осъществи. Но пък не може да не му се признае, че превърна Града на тепетата в Града на езерата по време дори на краткотраен дъжд, а през останалото време, за да не скучаят фелибелии и да зяпат небето, разкопа целият град, така че с цел да оцелееш по улицата, трябва постоянно и осторожно да си гледаш в краката.

Изпълненията на кметовете на гербавите нямат аналог в историята. Те затова и пак ще си ги предложат и пак ще си ги изберат. За да им се радваме! Но пък те са се доказали. Злите езици на душманите говорят, че кастингът за кметове сред гербавите бил оферти кой колко ще внася на месец в черните партийни каси, ако го изберат. И ако ги изберат и не си изпълнят офертата, не повтарят. Но да не вярваме на подобни измислици, те са честни, почтени, карат на една заплата и няколко комисионни. Личи си по скромния начин на живот!

Едно време един виден седесар – Георги Марков, крещеше: „Избори до дупка!”. Сега явно настъпи времето на „Кметове до дупка”.

Елена Гунчева