КОГАТО ЗА ПРОВАЛА ТИ ТРЯБВА ВРАГ, ЩЕ СИ ГО НАМЕРИШ!

Премиерът-Слънце много обича да има врагове. Той си ги търси и си ги отглежда грижливо, за да ги извади в подходящия момент и да ги изкара виновни за неговите провали. Защото, естествено, той е вездесъщ, всезнаещ и всеможещ, няма как Той да е виновен. Абсурд! Значи са виновни враговете му!

Класацията на враговете на Баце варира в зависимост от местоположението му във властовата стълбица. В битността си /ех, какъв хубав израз/, на охранител на тялото Татово, той само физически громи тези, които заплашват комунистическия лидер. Приемайки за свои врагове враговете на Тато, тоест на социализЪма! В това си състояние Баце е горд собственик на червена партийна книжка. Дори напуснал МВР, но не и партията любима.

С охраняването на тялото Царско, Баце започна да мрази комунистите, които са изгонили Царя и съответно да ги счита за врагове. Омразата му се засилва след като Царят в изисканият си аристократичен хумор решава, че след като народът не го иска него, ще сложи начело шутът и по съвместителство охранителят си. Царствено забавление!

След като стана главен секретар на МВР, Баце не можа да намери себе си от радост, че от момче за всичко се е издигнал толкова в обществото. Четкайки егото си, той намрази престъпниците, с които доскоро работеше, или по-скоро обслужваше. Започна да мрази и всеки, който му задаваше неудобни въпроси.

Нямам спомен кога точно Баце захвърли червената партийна книжка и започна да мрази БСП. Вероятно след като Станишев го изритаха като председател, защото дотогава в мир и сговор си деляха властта, въпреки медийните ритници за парлама.

Сега след левите, Баце намрази и десните. В частност посочи, че „десните се съешиха с Христо Иванов“. По примигванията на хората около него след това изказване разбрах, че и тях „изящният“ речник ги е сварил неподготвени. Но Баце по този начин разбира нещата – или те ….и ти ги ….ваш! На кой колкото му е акълът.

Враговете на Баце са много! Орешарски, Тройната коалиция /Станишев вече в амплоато си на ПЕС-СерГей, явно му беше полезен/, Нинова, а най-вече Президента Радев, а понякога и Първата дама. Естествено, те са виновни за това, че народът страда, мизерства, а градовете приличат на кочини! Той – Баце, се старае, а ВРАГОВЕТЕ му пречат!

Баце има нужда от врагове! Без врагове той е загубен. Защото осъзнава много добре, че единственият враг на народа е той! И му се мярка мисълта как понякога се постъпва с враговете на народа!

Айде, Баце, ритни пак едно мачле, напсувай враговете си, виновни за спирането на прогреса и напомни на всички колко си велик, че през пет минути забравяме!

Елена Гунчева