КОГАТО ИСТИНАТА Е НЕУДОБНА

Днес Марк Зукърбърг заяви, че Фейсбук било място за свободно изразяване на мнение. Или не знае какво се случва със собствената му мрежа, или и той се е включил в хора на манипулаторите, които, докато заявяват, че има свобода на словото, ни слагат лепенки на устата.

Политкоректността стигна нива, които отдавна са прехвърлили границите на здравия разум. Вече ни е страх да казваме това, което очите ни виждат. Страх ни е да наречем истината с истинските й думи.

Новите господари на света и блюстители на новия световен ред знаят СИЛАТА НА ДУМИТЕ! Защото всяка една революция, всяка една кардинална промяна в света е започвала с…думи. Със СЛОВО! Думите имат силата да променят света. Като започват с нашето съзнание.

Затова сега отравят съзнанието ни! Искат да ни накарат да говорим с новговор. Искат да ни накарат да забравим, че истината е важна. Поставят толерантността и примиреността като най-важни ценности и качества, а истината – като нещо, което е реч на омразата.

Истината никога не е омраза. Истината е СВЕЩЕНА! Една от Божиите заповеди е да не лъжем. А премълчаването и заобикалянето е дори по-лоша лъжа.

Мен ме е страх от други неща. Страх ме е да лъжа, защото Бог ни вижда отвътре. Страх ме е да лъжа, защото истината е абсолютната красота, дори в същността си да е грозна. Истината ни помага да вървим напред. Тя е корективът на действията ни.

ЗАЩО ВИ Е СТРАХ ОТ ИСТИНАТА, НОВИ ГОСПОДАРИ? Новият световен ред такъв ли го искате – с малоумни екземпляри, които говорят надъхано за екология, които водят обществени битки за спасението на китовете, които смятат отнемането на деца от родителите им за социално добро? Защото такива екземпляри можете да контролирате!

Мен не можете! Не можете да контролирате мислещите хора! Не можете да контролирате мозъците, интелекта, културата, образованието и морала там, където вече ги има.

Налагате оковите на цензурата навсякъде. ОКОВАВАТЕ ИСТИНАТА ВЪВ ВЕРИГИТЕ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА. А Вашата толерантност е по-жестока и заробваща от кървавите войни! Защото променя съзнанието.

Вие искате да върнете еволюцията назад. Когато да си намериш храна и да драскаш по стените на пещерата е било достатъчно за пълно щастие. Искате да забравим титаните на словото и човешката цивилизация. Искате да забравим Волтер, да забравим Монтескьо, да забравим Балзак, Толстой, Байрон. Да забравим революционерите. Да ни е страх от кръв. Да ни е страх от истината. Да ни е страх и от себе си. ИСКАТЕ СТРАХ! ЩЕ ПОЛУЧИТЕ СЛОВО! ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ИСТИНАТА!

Защото истината стига бавно, но сигурно. И ще ви настигне….А тя е БЕЗПОЩАДНА!

Елена Гунчева

loading...