КОГАТО ИСТОРИЯТА НЕ ОЗНАЧАВА НИЩО ….

Министър-председателят Кирил Петков, след като успя да направи гафове, за които на други политици им трябваха години наред, днес направи сериозна политическа грешка, която е в ущърб на България. Незнайно защо, Петков счита, че освен домашното насилие, Македония също му е приоритет. Странно как неговите приоритети се покриват с приоритетите на соросоидите и САЩ в България.

В изумително интервю пред македонска медия, Петков е сътворил куп гафове, произтичащи вероятно от липсата на образование по история и недостатъчно доброто му владеене на българския език. Например разбираме, че бил „много щастлив, че Бългаpия беше първата страна, която призна Πĸпyблиao Република Македония и нейната независимост като независима държава.“. Тавтологията е доста странна. Разбираме и че за него е от „огромна важност“ разбирането с РСМ /защо, само от Козяк знаят/. Декларацята на Народното събрание от 10.10.2019 година, в която се изразява непоколебимата позиция на България спрямо РСМ, е приравнена на „някакви декларации и някакви приказки“, които според Кирил Петков явно нямат никакво значени /все пак човекът има да изпълнява заповед от посолството, какво го интересува българското Народно събрание/. Искал и „общ културен календар“ да сме имали с тези, които ни крадат историята и езика.

Обясненията пък, че ще е на първо посещение в РСМ предизвикват озадачени погледи „ще отида, защото първо ни е ред…“. На какво и защо му било ред, не става ясно, но то и без това мислите на Кирил Петков са загадка за мислещите хора. И да – искал да се качи на самолета и да лети от София до Скопие. То един Борисов искаше да кара влака, а този да лети със самолет, после да не кажете, че няма промяна!

Страшното е, че на власт е човек, който не е политик, а бизнесмен и вместо да защитава българските национални интереси, си прави бакалски сметки за търговийката. За Кирил Петков история, език, национални интереси не са важни, важни били търговията и добрите отношения. Явно обучението на посолството е на добро ниво – пари, власт, и майната й на българската история.

Интервюто е много срамно поради стила и начина на изразяване, напомнящи много късният Борисов. Общо взето, Харвард явно доста е занемарил обучението. Всеки български ученик знае повече неща за историята ни и българските интереси, от българският министър-председател. А това вече е страшно.

За съжалени подобно неглижиране на официалната позиция на България спрямо Македония, както и пренебрегването на историята, са не само лична грешка на Кирил Петков, а граничат с национално предателство на българския министър-предател!

Елена Гунчева