КОГА ИЗБРАХА КАСКЕТЧО ЗА МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ?

geshev

Явно независимостта на прокуратурата силно притеснява човекът с каскета. Вече за втори път на събиране на прокурорите заявява, че трябва да се отстоява независимостта, само където не уточнява кой точно иска да я направи зависим.

От друга страна, прокуратурата и в частност Каскетчо, са толкова независими, че направо те поставят в зависимост другите институции в държавата. Например акциите срещу битовата престъпност принципно са в правомощията на полицията, тоест на МВР. Както и арестите на хора, които са заподозрени в престъпления. Напоследък обаче установих, че явно полицията докато не изгря на хоризонта Каскетчо, нищо не е вършила. От медиите разбираме, че Той е арестувал, Той е провел акция, Той е заловил престъпници, Той е утешавал бабички, които са изнасилени. А полицията?

Впрочем някой помни ли името на настоящия министър на вътрешните работи, който се отличава единствено с пълната си безличност?! Какво ли мисли за това, че Каскетчо гордо си присвоява успехите на полицаите? И подмяната на полицията с прокуратурата.

И тук пак ще разкритиквам Магнаурската школа, известна още като Академията /сигурно защото само академици излизат оттам/. Поне да ги научат какви са правомощията на отделните институции, че Каскетчо тотално се е объркал. Всеки студент по право ще му обясни, че успехите на прокуратурата се броят в съда, а не при арестите на битови престъпници. Между другото, провалите на Каскетчо на това ниво са катастрофални….

Напоследък само прокуратурата ни уведомява какви акции на полицията има, както и какви решения и присъди е приел съда. Направо са се превърнали в един пенкилер на държавата, месят се навсякъде, стъпили са на врата на другите инститции и си присвояват техните успехи. За неуспехите, естествено, сме виновни ние, щот сме тулупи и не им съдействаме.

Време е полицията да заеме полагащото й се място и да не допуска човек, който дори Конституцията не знае, да си присвоява техните успехи. А съдът да удари с чукчето по масата и да обясни на Гешев, че е само страна в процеса, а не са го назначили за Инструмент Божий, поне от външната страна на заведенията за душевно здраве!

Елена Гунчева

loading...