КОГО НАКАЗВАТЕ?

Напоследък започвам да се чувствам глупаво. Колкото и да мисля, не намирам нито логика, нито разум в действията на управляващите. Но понеже вярвам повече на себе си, отколкото на телевизора, се замислих.

СЕМ ще наложи ГЛОБА на Българското национално радио в размер от 3 000 до 27 000 лева. Като не коментирам това, че на юридическо лице може да се наложи само САНКЦИЯ, а не глоба, продължавам да разсъждавам. Комисията за защита на личните данни наложи санкция на НАП за пет милиона лева. Аз логика не виждам!

Това са държавни институции. Радиото е обществена медия, издържана от държавния бюджет /досега/. НАП директно се издържа от държавата. Следователно, всяка една парична санкция води до плащане на пари от държавния бюджет, тоест от нас. Ние плащаме за грешките на определени ръководители и длъжностни лица, КОИТО НИКОГА НЕ НОСЯТ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ И НЕ ИМ СЕ НАЛАГАТ САНКЦИИ. Всеки некадърник, който направи гаф, просто се отстранява, а ние, народът, му плащаме за гафовете.

Почти същото като ПР акциите на Цветанов. Той си направи реклама, ние платихме обезщетенията от Съда в Страсбург.
Регресната отговорност я има само пожелателно в закона.
Не съм чула да се прилага на практика.

И питам – ДОКОГА? Докога НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ВАШИТЕ ГРЕШКИ? Докога ще плащаме грешките на некадърниците от ГЕРБ? Защо законите сте ги направили така, че лична отговорност няма???

Елена Гунчева

Снимка на Шести септември - страница на Елена Гунчева.
loading...