КОЕ Е „ПОШЛО И ГРОЗНО“?

Не мислех да участвам в тая полемика, но мнението, че да се заклейми солунската оргия на Киро Канадеца, е „пошло и грозно“ ме провокира. Да се пише за Киро, Асен, Бойко, Пеевски, Христо Иванов, Атанас Атанасов и прочие, винаги е отвратително, защото те самите са „пошли и грозни“, но това не означава, че трябва да си кажем „я да не се набъркваме в техните пошли и грозни истории“ – напротив! За пошлостта и грозотата на българската политическата върхушка трябва да се пише, за за бъдат разобличени тези човекоподобни твари не само пред днешните българи, а и пред потомците. Всъщност от истината, оповестена за тях, зависи дали България ще има потомство и бъдеще.

Нека във всяко българско градче, във всяко село узнаят, че буквално на другия ден, след като предизвика разгромна политическа и правителствена криза, Простия Киро отлетя с любовницата си на сексуален воаяж в Солун. Да говорим за „любовно пътешествие“ в случая е нелепо. Трябва да е ясно всекиму, че не Слави Трифонов предизвика кризата – нейните автори са Киро и компания – поради архискандалните си решения и планове, каквито не си позволиха дори гербаджийските бандити. Излизането на ИТН е само предизвестена последица от техните действия.

Защо трябва широко да се оповести, разобличи и заклейми разгулът на Кирил Петков ? Ето защо:

1. Както съвършено правилно заявяват г-жа Гешева и г-жа Томова, Кирил Петков е министър- председател на България, а за политическите фигури от такъв ранг личният живот престава да бъде личен. Политици от това ниво трябва да внимават за всяка своя стъпка и да преценяват всяко действие.

2. Кирил Петков е назначил любовницата си за началник на политическия кабинет на „министър-председателя“, което означава, че плаща сексуалните й услуги ( не мога да ги нарека другояче ) и задоволяването на тщеславието й с държавни пари – парите на българския данъкоплатец.

3. Кирил Петков заминава за Солун на интимно увеселение с държавен самолет, плаща хотели, барове и ресторанти отново с държавни пари.

4. Кирил Петков отпрашва на сексуален воаяж в момент, в който е отприщил грандиозна правителствена криза. Всеки политик с минимум интелигентност и морал, би останал в страната си, в средата на политическите си провърженици, сътрудници и опоненти, за да обмисли възможностите за изход от тази ситуация.

5. Кирил Петков е женен и има три деца – както отбелязва и К.Костадинов. Но за разлика от шефа на „Възраждане“, аз не мисля, че обществото и журналистиката трябва да крият половите подвизи на един такъв „баща и съпруг“. Той самият се е изплюл в лицата на жена си и децата си, щом арогантно е заминал с любовницата си да прекара уикенда в кревата й. Съпругът и бащата е този, който според природните и обществени закони трябва да щади достойнството на своето семейство.

В заключение смятам, че в „солунската афера“ гьонсуратът Киро още веднъж е показал тоталната си липса на интелект и морални задръжки. Такъв ултрацинизъм може да прояви само безнадежден кретен. И инфантил, който хич не си дава сметка за стореното. Постъпката му е вулгарно изхрачване върху институцията, която представлява и върху народа, чийто министър-председател е в момента. Вулгарен, пошъл и гнусен е самият той, а не журналистите, които с възмущение пишат за неговите вулгарни, пошли и гнусни деяния. Това не е „ровене в чаршафите“ на някаква обикновена двойка, пък била тя съставена от клиент и проститутка. Това е разкриване на облика на фалиралата във всяко отношение „българска политическа класа“. Българските граждани имат право да го знаят. В момента, в който в Солун Простият и еугЛената са се лапкали отбрани хапки в ресторанта и са мачкали луксозния матрак на държавни разноски, български деца са умирали от липса на средства за лечение, в нищета са издъхвали старци, работещи бедни да се прибирали в унилите си домове с двойно поскъпнал хляб за постната си, тъжна вечеря.

Помисли ли за това, Костадине, преди да размахваш пръст в името на „етиката“? Нима и ти не можеш да различиш моралното от неморалното? Въпросът не е „кой с кого си ляга“. Въпросът е как постъпва един „държавен мъж“ в България. От трийсет години насам това определение може да бъде поставяно само в кавички, но единствено Канадеца и Буци стигнаха открито до курвенската тиня.

Нормалната реакция на българския народ на поредния Киров цинизъм, трябваше да бъде незабавното събиране на поне двеста човека ( а най-добре хиляда, две хиляди, десет хиляди ) – с тояги в ръце на летището. И позорно изгонване на смрадливия изтърсак на бай Петко от България. И ти, Костадине, можеше да предвождаш такава акция, вместо да защитаваш Киро от „неетични журналисти“.

Само това ще промени катастрофалния ход на събитията и ще ни измъкне от унижението да бъдем управлявани от кретени. Но българинът се превърна в мазохист, който лае само в Интернет. Напише остоумно коментарче, напсува някой мошеник и вече смята, че е преизпълнил националния и дълг – жалък, плачевен фарс!

Щом търпим да ни мачкат – ще ни мачкат. Все по-вулгарни, все по-абсурдни нищожества.

Киро явно е делегирал на отеца си бай Петко задължението да защитава реномето му и политическия му рейтинг. И корместият, с физиономия на брутален махленски побойник бай Петко е превърнал този ангажимент във въпрос на „собствена чест“. Брътвежите му за „сребърниците и Хеопсовата пирамида“ биха компрометирали допълнително и смъкнали тутакси от власт сина му „в една нормална държава“. Но кои днес са „нормалните държави“, има ли изобщо такива? Колкото до България, в новите времена тя никога не се е вписвала в този профил. Та каквото и да плеще хоремашкият артикул чичо Петко, керванът си върви, изтърсакът му си ни управлява.

А трябваше, трябваше да чуем думите на чичо Петко още преди изборите, когато той се провикна: България не ни е дала нищо ( на него и на сина му ), Канада ни е дала много повече!!!“ Ето го „моралът“ на тая категория млекопитаещи, те нямат чувство за Род и Родина, те само ВЗЕМАТ, ЛАПАТ, те никога не дават. Тези думи, в които, без капка свян, се разкрива докрай природата на пещерния материалист, на консуматора и продажника, са верую и на неговия син.

Ако българинът ги бе чул и се бе замислил над тях, Простият Киро никога нямаше да ни яхне държавата – въпреки усилията на Херо и Радев.

Милена Върбанова