КОЕ НЕ ВИ БЕШЕ ЯСНО, БЪЛГАРИ?

Снимка на Елена Цонева Гунчева.

Вгледайте се внимателно в снимката на Боку-Слънцето. Тя е от началото на кариерата му. Преди да управлява държавата. Вие сте виждали тази снимка, както и други снимки на изживяващия се като мафиот посредствен охранител.
Видяхте …..и го избрахте! Очаровани от хулиганският му „народен“ вид. От това, че единствените силни в онези години бяха мафиотите. Заслепени от мачовските изпълнения, без да видите страхливата същност на мижитурка-психопат.
Мъжете искахте да сте като него, а жените – да са с него. Без да осъзнавате пошлостта, посредствеността и наглостта, излъчвани от „народния“ ви избранник.
Извинете, но човек, който е на обществена позиция и се занимава с политика, и който може да си позволи да се развява по анцуг и развлечени тениски или по-лошо – с черен кожен шлифер, по презумпция не става за държавник. След като не може да ръководиш удачно собствения си стил и вкус, къде си тръгнал да ръководиш държавата. Политиката не е място за цървули, които на гърба на народа да се учат. Няма да се научат.
Този урок го научихме ние. Човек е такъв, какъвто изглежда. Изглеждаш като селска мутра – управляваш като такъв. Изненади няма!
Затова и другите около него са такива. Той просто не се впечатлява от селянията и простащината. Няма капацитетът да ги отличи.
Но въпросът ми е…..НИЕ КЪДЕ ГЛЕДАХМЕ?

Елена Гунчева