КОЗЯК ДА НИ КОМПЕНСИРА

Тези дни градушка ни помля. Реколтата на най-плодородните пловдивски села беше дадена курбан на евроатлантическата дружба и ценности. Вместо да пазят българските национални интереси, български офицери решиха, че хвъркането на АМЕРИКАНСКИ самолет над българска земя има приоритет пред това да се предотврати градушка, която да смели цялата реколта, за коята са дали труд и пари българските производители.

Отдавна борбата с градушките се подчинява на приумиците на Козяк и военните им, които си вилнеят в България, като че ли се намират в латиноамериканска колония. Българските офицери явно са се клели на Козяк, а не в българското знаме, за да пазят американските интереси преди българските.

Щели са да обезщетят производителите. Кой, Козяк ли, или от държавния бюджет? Въпрос, чийто отговор всички ние искаме да знаем! Мустафата, вместо да се фотка и прегръща със служебното правителство, да излезе пред българският народ и да се извини на хората, работили с пот на чело на полето и за час видели как трудът им се унищожава в името на американските интереси и защитаващите ги български подлоги.

Не се съмнявам, че за да замажат скандала, обезщетения ще има. НО! На пазарите продукцията ще поскъпне, всички ние ще понесем последиците от тези градушки. А, да, ще внесем чужди, и без това на българските пазари бългаски плодове и зеленчуци почти няма – пак в името на европейсксите ценности и договорки. В земята, която казваха, че е рай на земята, сега внасяме дори ябълки и домати, вместо да изнасяме ние за цял свят. Срамно и гнусно положение, до което ни докара Европейския съюз. А сега и от Козяк се подиграват с местните аборигени.

Време е правителството и политиците да разберат, че интересите на България и българските граждани трябва да стоят над интересите на която и да било чужда държава. Па макар и политиците да са назначени за колониална администрация от тях. Вече взе да ни писва!

Градушка и евроатлантически ценности помляха труда на хората! Бог високо, правителство далеко!

Елена Гунчева