Кой да е булката

Нямало e търкания в коалицията, „аз и Валери бяхме цяло лято на работа, а другите бяха в почивка“, затова се създало „малко напрежение“. Така лежерно обясни Бойко Борисов какво се случва във властта и защо напоследък патриотите, особено Симеонов, започнаха да нервничат и да говорят за липса на диалог с ГЕРБ. Колкото до възможен конфликт между Симеонов и Каракачанов, Борисов приповдигнато се оправда, че не се меси в „чужди партии и чужди семейства“ – не били скарани, „така си се закачат помежду си“. Абе, то цялото ви управление е един майтап, ама за сметка на всички ни, това поне ясно се вижда…
Голям шегаджия е този Борисов. Едно време имаше виц – бай Тошо се шегува: Как сте? Как сте? И народът в отговор се шегува: Добре сме! Добре сме!… Та блестящ римейк, Баце, се опитваш да докараш днес на този шедьовър, ама историята се повтаря като фарс, пък и от трагедията не сме далеч. Както се казва в тон с припева: „вЕрваме, вЕрваме“ и ядем доматите с колците. Все едно в самолета пилотите да започнат да се закачат помежду си или по време на операция хирурзите да си правят номерца.
И за слепците вече е видно, че с всеки изминал ден това управление върви към своето фиаско. Мишките на потъващия кораб в лицето на патерицата, наречена „Обединени патриоти“, най-бързо и болезнено го усещат, защото при следващи избори може да последват съдбата на реформаторите. Вчерашното проучване на „Алфа рисърч“ недвусмислено показва тенденцията на спад в доверието към тях. Хората си отвориха очите. А както е известно и вече отработено през годините, първи го отнасят коалиционните партньори. Борисов и ГЕРБ са виртуози в манипулациите и тоталното прехвърляне на вина към друг, но не и в признанието за собственото си безобразно поведение и политика. Нека си спомним, че по същия начин премиерът постъпваше и в предходния мандат, като събираше патериците си през две-три седмици, за да демонстрират „единство“.
За момента, разбира се, няма причини да има търкания – поне не за пред хората. Всеки получава парче от баницата и всички изглеждат доволни и щастливи. Утре обаче след изхабяването на патриотите пред Борисов отново ще изникне дилемата с кого да се гушне. И кой да е булката. А вариантите не изглеждат много. Може би затова обслужващият го медиен слугинаж отсега загрява публиката с поредната „алтернатива“ в лицето на Слави Трифонов. Народът се налъга и напати на подобни спасители-еднодневки, изродени от политическия инженеринг. И вероятно пак ще допусне грешката да вкара поредните в следващия парламент.
Само че ако пасиансът му не се получи, Борисов подготвя спасителен за себе си изход, като се прицелва и в президентството. Нали си давате сметка каква е целта на продължаващата кампания за очерняне на сегашния държавен глава? А при рейтинг на Радев от 54% срещу 32% за Борисов е повече от сигурно, че хвърлянето на кал ще продължи. И недоволството на „раята“ ще расте, защото не може да продължаваш да правиш едно и също нещо всеки ден и да очакваш да се случи нещо различно.

Валентин Георгиев

Резултат с изображение за бойко борисов валери симеонов

http://duma.bg

loading...