КОЙ Е НОМЕР ЕДНО?

Номинираният днес блесна с изказване, че Кристиян и двамата му шефове са терористи, обвинени са в тероризъм, защото „всяват страх и тревога у гражданите“. Аз лично да си кажа, че гледам Кристиян и не може да ме уплаши и наполовина, колкото средностатистически служител на НАП!

Това ме накара да се замисля какво е точното определение за тероризъм. Ако е всяване на страх и тревога сред населението, без всякакво съмнение Баце и ГЕРБ отнасят палмата на първенството. Специално Баце е на пиедестала – тормозител № 1. Ежедневно българите живеят в страх колко ще окраде, колко некадърника ще назначи, дали ще нареди да избият животните им или ще им вдигне няколко пъти данъците. Тревогите им как да живеят в държава, в която премиерът по три пъти на ден си сменя плановете как точно да ги оправи, който се меси във всичко и не разбира от нищо, не са за подценяване. Водят до стрес, болести и така нататък, тоест неимуществени вреди, които се отразяват на качеството на живот. Значи, идеално се вписва в определението!

Винаги съм подозирала, че стабилна част от доходите на Баце се формират от лекции пред ИДИЛ как точно да докарват мирното население до състояние на пелтечещи дебили. Със 80 % успех и поражение сред територията. Не се и съмнявам, че като гледат в Ал Кайда новините от България, си водят подробни бележки, като си споделят възхищението от поразяващия ефект на нашия Терорист № 1.

Ако трябва да сме честни, страх ни е от НАП. Как ни пази данните и за какво ги използва. И защо от некадърност и безхаберие допуска някой да ги източи. Тревожа се и от държавата и общините, които незнайно как в избирателните списъци съживяват зомбита, които да гласуват за управляващите. Окултни работи някакви….Ама, както каза министъро – важното е да сме живи и здрави!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.