КОЙ КАК ПОЛЗВА НЯКОИ ЛИЦА

Интересно стана в България. Циркът достигна най-високо качество и ниво и на електората му остана само да вземе кофа с пуканки и да се наслаждава на гледката. Нищо, че той плаща цялата сценка. Но пък е безценно това да гледаш и слушаш как довчерашни първи съюзници днес се обвиняват във всички смъртни грехове.

Най-накрая от ИТН си го казаха, че Народното събрание е просто гумен печат на решенията на правителството. Досега какво имаха в устата, та не го чухме, не разбрах . Най-вероятно кокал или въдица, че ще им дадат такъв. Разбрахме с голям интерес какъв виден фактор в България е институцията „Тати на Кирчо“, който тати не позволявал магистрала „Струма“ да минава през Кресна, явно за да не му пречи да си пие кафето спокойно.

Разбрахме и това, че Рашков не можел да извърши реформата в МВР, защото бил много възрастен, а Кирил Петков искал да го сложи в КПКОНПИ, където „да го ползваме за някои други работи“. Дори само заради това изречеие по света прокуратурата щеше да се самосезира и да провери за какви работи министър-председателят смята да ползва председателя на комисията за борба с коруцията, който е например бивш негов министър и той го е „сложил“ на това място.

Явно е, че Петков и Василев ползват управлението за едни други работи. Какви – вече стана ясно на всички. Корупцията е приоритет на управлението, борбата с борбата с корупцията – също. Разследванията и политиката се правят с Гугъл, а единствената истинска цел на ПП е как най-изгодно за себе си да продаде българските национални интереси.

Би трябвало поне ДБ да са доволни. Христо Иванов прие за лична кауза депутинизацията на България. Тази сутрин водещи „експерти“ и „политолози“ поправиха грешката от вчера /която вероятно се дължеше на шока/ и заявиха, че Путин е виновен за цялата тая работа и на практика ИТН са агенти на Москва и дългата ръка на Путин е действала чрез Дългия /прякор на Слави Трифонов/. Ерго, с напускането на ИТН, поне правителството се депутинизира и Христо Иванов трябва да е много доволен. Странно защо ми изглежда леко кахърен по краищата.

Сега с интерес очаквам пазара. Моладжийската коалиция отново излиза на пазар. Дали в МОЛ-а или другаде, е техническа подробност. Ще има оферти, пазарлък и срамни сделки. Някои депутати може и да поддадат, все пак парите никога не миришат на някои. Но ще е за кратко. Моята прогноза е, че това ще е първото правителство, в което ще има арестувани и съдени люде.

Естествено, ние от Възраждане считаме, че следва да има нови избори. Никоя от другите партии в Народното събрание не споделя нашите виждания за еврозоната, НАТО, ЕС, американските бази в България. Което и означава, че няма как да подкрепим предателска политика, която продължава да завлича България в катастрофа.
Затова идва времето за Възраждане!

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva