Кой поиска оттеглянето на Путин от президентския пост?

Обръчът около руския държавен глава се затяга все повече

Общински съветници от Ломоносовски район в Москва са поискали оттеглянето на руския президент Владимир Путин от поста му.

Те разпуснали районния съвет и са категорични, че няма да го съберат отново, докато това не се случи. Новината бе съобщена от „Новая газета“ като изданието посочва, че се позова на информация, предоставена от общинския съветник Тимофей Николев.
Трима от петимата съветници в района са подкрепили резолюцията на съвета.

„Големите дървета се повалят с малки удари. Това, което правим ще вдъхнови много хора в Русия, които са несъгласни със случващото се. И непрекия ефект от резолюцията ще се окаже много важен“, твърди Николаев пред „Новая газета“.

„Скъпи президент Путин, настояваме за вашата оставка, защото вашите виждания и начинът ви на управление пречат на Русия да се развива. Нито едно от вашите обещания не е изпълнено – брутният вътрешен продукт не се е удвоил, минималната заплата не е вдигната. А качествени професионалисти напускат страната“, пишат съветниците до Путин.

Припомняме, че преди няколко дни общински съветници от Санкт Петербург пък поискаха Държавната дума да обвини Владимир Путин в измяна.
Източник: lupa.bg