КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МЪРДАШ, ВЛИЗА ПО-НА ДЪЛБОКО…

 

‘“За онези от вас, които си мислят, че като са приели „чудотворната течност“ и вече са свободни:

Иглите не свършват до 2, сега тепърва започват, за съжаление.

„Нещо като данък, нещо като приказка без край?!

Не, не съм фен на теориите на конспирациите. Не, не съм антиваксър. Но имам аналитичен ум. И ето какво ме хвърли в размисъл днес: отидох на обяд с колежка в германското Бундесланд Баден Вюртемберг. Седнахме на вън, на масичките на една пекарна от веригата Гюрц.

За тези, които не са ги виждали, то е едновременно хлебарница, сладкарница, заведение за хранене, което предлага разкошни сандвичи, салати, меню закуска, меню обяд и т.н. Влиза се по двама. С маска. До тук изненада няма.

Но тя предстои… Касовият софтуер е нов. За да приключи покупката и да платиш, касата се нуждае от твоят QR код.

При влизане се логваш в приложение, въвеждаш номер на удостоверение за вак сина, или боледуване, или PC R тест, получаваш код, който на касата приключва сметката и можеш да си вземеш покупката.

Кога успяха с този софтуер не знам. Но той вече връзва касите и със съответните здравни служби, аналог на нашите РЗИ. До тук нещата все пак имат обяснение. Но тук идва голямото НО.

Номерчето на вак сината е валидно 180 дни, а на преболедувалите 80 дни. След този срок трябва да получиш ново, срещу две иг ли разбира се. Няма опция да си изследваш количеството анти тела и да получиш евентуално удължаване на срока. Вълните следват една друга… работи ли се по лекарство щом се разработват такива софтуери? И ще бъдат ли вак сините безплатни за винаги?

Имам някакъв гаден вкус в устата и предчувствие…

Безплатните тестове в Германия от октомври спират да са безплатни. А вак сините от кога?

Дано страховете ми да напразни, защото в противен случай ще има нова класова структура на обществото. И това би дошло в едно много близко бъдеще.“

Копирано от група на българите в Германия..