КОЛКО НИ СТРУВА?

НОВИНИТЕ ДНЕС, 18.11.2019 Г.

– КОЛКО НИ СТРУВА?
Борисов днес сам се похвали с телефонен разговор със Столтенберг – генерален секретар на НАТО, че България ще продължава да се въоръжава ударно и да увеличава разходите си за отбрана. И да участва в мисии на НАТО по света. За Борисов това е централна новина, около която се върти всичко днешния ден. Това, че държавата ври и кипи от възмущение за болничните за първия ден, това, че детенце умря преди няколко дена, защото болници отказват да го приемат, това, че хората изнемогват, не го интересува. Важното е да се мазни на Алианса. Той бил единственият гарант за сигурността ни. Като знаем как защити САЩ съюзниците си кюрди, по-добре да пропуснем. А ако например, теоретично, ни нападне Гърция или Турция, на какво НАТО разчитаме? И Борисов изобщо чел ли е договорът за присъединяването ни към НАТО. Аз съм го чела. Не са длъжни да ни помагат, а ако го направят, ще е по тяхно усмотрение. Ние да си плащаме един милиард на година вноска в Алианса, да даваме луди пари за въоръжаване, да пращаме българската армия южно от гърба на географията, за да защитава маковите полета например някъде, а пък ако нещо имаме проблем, НАТО ще каже: „Ще видим!”Това е положението с НАТО. А държава, където хората се самоубиват от мизерия и милиони едва оцеляват с доходи, които не стигат за нормален живот, да плаща за мисии в чужбина и за нови оръжия и то скъпо и прескъпо, е наглост. Разбирам, че трябва да се отблагодари на Тръмп, че го държат още на власт и за селфито, което ще си направи в края на месеца, но все пак ние, а не той плащаме сметките.

– ГЕШЕВ Е СЛЪНЦЕ.
Този път трудовите колективи се организираха да искат от Президента Радев по-бързо да назначи Гешев за главен прокурор. Много си го искат, много им трябвал. А после нямало диктатура. Само по време на диктаторски режим се разрешава институции, които на всичкото отгоре са подчинени на главния прокурор, да изразяват с декларации такава подкрепа. Жалко и смешно е! Президентът Радев сам може да реши какво да прави. До настоящия момент спазва закона и Конституцията напълно и не си е позволил да ги заобиколи или наруши, въпреки че в тази ситуация буквата на закона е спазена, но духът на закона е ритуално обезглавен!

– РАЗЛИКИ В ЧУВСТВОТО ЗА ХУМОР.
Гешев категорично отказа да се извини днес на съдия Дешева – член на ВСС, за думите си, че от нея ще стане добър общински съветник. Това определено е заплаха и всички знаем за какво става дума и препращането към кариерата на Методи Лалов, който беше принуден да напусне съдебната система след системен тормоз и дисциплинарни дела. Гешев каза, че това неговото било шега, а тя нямала чувство за хумор. Тук съм съгласна, че може и да не е разбрала. Когато ти говори човек, с който ви делят два вагона книги и 40 години възпитание, много е възможно да не разбереш чувството му за хумор. Но пък, както е казал народът, най-добре се смее този, който се смее последен. 150 съдии са се подписали в декларация, в която настояват за дисциплинарно производство срещу Гешев за това и за публично извинение. В една нормална държава това стигаше кариерата на Гешев изобщо в правото да приключи безславно и окончателно. Но аз очаквам нагло и арогантно това да бъде отхвърлено. Защото мафията няма срам! И не се извинява!

– СТАНИШЕВ Е ЧЕРВЕЯТ!
Тази сутрин Станишев отново в интервю нападна Корнелия Нинова. Нямало как да спечелят парламентарни избори с такъв лидер. Отново занемявам. По наглост това граничи с изказванията на Борисов. Станишев, Гергов, Мерджанов и прочие опозиция в самото БСП са виновниците за по-слабите резултати. Хората не само не ги харесват, но някои и откровено ги ненавиждат. А това, че същите са в много близки и добри отношения с ГЕРБ, се вижда от всички. И точно тези хора си позволяват да упрекват Нинова за загуба, за която са допринесли най-много те! Станишев колко пъти е губил избори? Колко пъти е сривал БСП на дъното? Колко пъти е работил срещу интересите на България? Докато БСП не изрита хора като него, не може да говори за себе си като опозиция на ГЕРБ. Тези хора са червеят в ябълката, които я изяждат отвътре. И ако това не го виждате отвътре, ще ви го кажем отвън.

Елена Гунчева

Снимка на Шести септември - страница на Елена Гунчева.