КОЛОНИИТЕ ЧАКАТ ОДОБРЕНИЕ И ПОДАЯНИЯ

Колко струва суверенитетът на България можем да прочетем от постоянните сводки на правителството какво чакаме от ЕС. Като просяк покрай магистралата, България е протегнала ръка и чака подаяния от богатите, като е готова на всякакво обслужване, само и само да се добере до парите. Срамно, унизително и позорно!

България не гледа собствените си интереси, не се интересува как да има енергийна независимост, а кляка на Брюксел за всичко, който поискат оттам. Затворихме си блокове на АЕЦ, които осигуряваха евтин ток, сега пък ще затваряме въглищните електроцентрали за кефа на изперкалите като Гретхен и фон дер Лай/н/ен. Здравият разум отдавна е напуснал европейските лидери. Или по-скоро, те ще усвояват едни пари и ще станат още по-богати, а хората ще мизерстват на студ и тъмнина. Цената на Родината ни я определиха политиците – 12 милиарда лева, които ще си разпределят помежду си! Продадоха ни!

Осъзнавате ли, че тези пари, които се чакат от ЕС, вече са разпределени между тези, които ги усвояваха и досега. Тоест, цената ще я плпащаме всички ние, а богатите ще станат още по-богати. Ние ще стоим на студено, а те ще си представят проекти за соларни паркове и ветрогенератори и ще прибират милиарди. А миньорите ще останат на улицата. Заедно със семействата си. Осъзнават ли управляващите и политиците, че има цели региони в България, които се издържат от въгледобива???

Кой им е разрешил на тези случайници във властта да вземат решения, съдбоносни за народа ни, без дори да ни питат? Как си позволяват да поставят България в толкова унизително положение.

И да напомня: нали наложихте ембарго на Русия, бе, случайници? Откъдето можехме да се договорим за изгодни цени на природна газ? И където да имаме пазар, свикнал на българските стоки? Вие ще си получите комисионната за предателството, а ние, народа, с ембаргото ли ще се топлим?!?

Крайно време е България да престане да се държи като колония на Брюксел и Вашингтон! Дреме ми за евроатлантическите им ценности, когато народът ми мизерства, а България е поставена на колене. Не ме интересуват еврогейските ценности, след като в България се раждат все по-малко българчета. На мен не ми пука за правата на прайдове и нежни души, ще им се наложи да свикват, че няма как да имат повече права от нас, а предпочитанията си ще упражняват в дома си, а няма да занимават цялото общество с тях!

Време е за свободна и независима България, ЕС и НАТО – ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!

Елена Гунчева