Кольо Колев: Румен Радев има право да говори от името на тези, които мизерстват и са ограбвани

В крайна сметка, правителството е властта, която според думите на президента не изпълнява добре функциите си. Мога да направя паралел между вас, Румен Радев и Бойко Борисов. Вие казвате едно и също нещо. Казвате, че е време ловният сезон за пеликани да бъде открит, същото казват и премиерът, и Румен Радев – махнете корумпираните. Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3, социологът Кольо Колев по темата с отчета на Румен Радев.

Аудиторията и в трите случая е друга, това са хората, които ръмжат и са недоволни, тези, които мизерстват и са непрекъснато ограбвани по един или друг начин. Всичко това е насочено към други хора. Румен Радев си избра позицията да говори с езика на тези хора. По делата им ще ги познаете, но през цялото време той твърдо следва линията да говори от името на хората, които малко или много са избутани встрани, каза още той.

Румен Радев е не по-малко законно избран от правителството и дори с повече гласове, но не е там въпроса. Да, има право на своите думи без всякакво съмнение. Друг е въпросът, дали това ще бъде оценено правилно. Дали конфронтацията между правителството и президент може да нанесе щети? Разбира се, ако става въпрос за национали приоритети, но към момента, това което се очертава е, че много теми остават извън нашето внимание – като това на къде ще тръгне Европа. Тези неща не са обект на внимание както при правителството, така и при президента, така, че не виждам кой знае какви вреди, заяви Кольо Колев.

Изследване на агенция „Медиана“ от преди ден показва, че БСП води пред ГЕРБ с 1,5% преди евроизборите. Ако Румен Радев се яви със свой политически проект, той ще дръпне много избиратели от останалите политически сили.

http://epicenter.bg