КОМУ Е ИЗГОДНО?

Винаги се питам: „Кому е изгодно?“, когато се случва някой протест. И гледайки катуна пред Президентството и участниците в него, отговорът се натрапва очевадно. Тези, които подкрепят Борисов, са държавната администрация, защото няма друг избор, олигарсите, които печелят на гърба на народа и някои отбрани групи, на издръжка от държавата, които за 50 лева са готови на всичко.

На всички ни е ясно, кои подкрепят Борисов. И също така – кой е единствената опозиция на мафиотското управление в момента. Това е Президентът Радев. Въпреки крайно ограничените си правомощия, той не пропуска да вземе отношение за грешките на властта, да призовава за повече разум и държавническо поведение. Замислете се защо Борисов толкова го мрази – много повече от Нинова, от Орешарски и от Станишев, които са му „стари“, но удобни врагове. Борисов мрази само тези, които го застрашават реално.

И понеже напоследък много си изпуска нервите, прави грешка след грешка, му трябва враг. Нали знаете приказката за кривата ракета и космоса?!? Е, на Борисов Президента Радев му е виновен, че управлението на държавата е хаос, че вместо държавнически решения се заповядва ей така, каквото му хрумне на Борисов на момента, че няма възпитание и си му личи. Затова и е катунът на „Дондуков“. Омразата на Борисов трябва да намери някакъв отдушник и той насъсква верните си кучета да му свършат мръсната работа.

И отново трябва да се запитаме – не ни ли е срам от подобен „политик“ начело на държавата?!?

Елена Гунчева

* Благодаря за снимката, която ми изпратихте, приликата е поразителна!

loading...