Копейкин нагло: Спазвам чуждите закони, българските – не (ВИДЕО)

Тарторът на „Възраждане” Костадин Костадинов, когото народът нарече Коста Копейкин, нагло обяви, че е длъжен да спазва законите в Северна Македония и като цяло тези в чужбина, но не и българските.

Това стана ясно от неговото интервю по Нова телевизия, като на конкретното самопризнание внимание обърна журналистът Надежда Ганева в своя фейсбук профил.

Водещата на предаването Марина Цекова му показа снимка от парламента на Северна Македония, на която той е с маска, а коментарът на Костадинов бе повече от циничен. Тя го попита защо е с маска, след като не вярва в маските, а лидерът на „Възраждане“ отговори така:

„Защото съм в чужбина и защото съм длъжен да се съобразявам в чужбина с чуждите закони. Аз в България мога да си позволя да обжалвам. Когато отида там и когато съм поканен вътре в сградата на македонския парламент, където, между другото съм на разговор с Костадин Костадинов, нали“.

На това самопризнание водещата Цекова изненадана констатира пред Костадинов: „Вие уважавате повече законите на Северна Македония от законите на България. Това не звучи никак добре“. Разбира се, той отрече, но макар и да не го казва в прав текст, казаното от него значи точно това.

Обръщаме внимание на Костя, че едно е да обжалваш пред съда глоба заради погазване на конкретно правило, а съвсем друго е да продължиш систематично да го погазваш. Обжалването пред съда не означава отмяна и Костадин Костадинов отлично го знае.

Интересно е защо, след като е такъв борец срещу мерките, лидерът на „Възраждане“ нямаше куража да не ги спазва и в чужбина и да си плати глобата заради това.

Естествено отговор, камо ли адекватен, от него не очакваме. За него е по-добре създалата се ситуация да потъне в огромния информационен поток. Но поне имаме възможност да оставим на Вас, читателите, които сте и избиратели, сами да направите своите изводи.

ВИДЕОТО ТУК

narod.bg