Корнелия Нинова отговори на Слави Трифонов

Според нея 100% диверсификация ще е в ущърб на държавата

„Направи ми впечатление една дума – да разбием. ИТН в продължение на три парламента разбиваха възможността за сигурност, съставяне на редовни правителства. Това е разрушително. Мисля, че в тази ситуация имаме нужда от стабилност, сигурност и предвидливост, а не от разбиване.
Г-н Трифонов каза, че ИТН ще са гарант за референдума в парламента. Какъв гарант бяха в предишния? Никакъв“. Това заяви бившият вицепремиер и лидер на БСП – Корнелия Нинова пред bTV.

Тя отправи призив към хората да помислят и допълни, че това, което казва Трифонов е невъзможно.
„Ще ги употребят. Единственият начин да се промени формата на държавно управление е чрез Велико народно събрание. Това е неградивно“, уточни тя.

Според нея проблемът ще остане нерешен, когато едно нещо е лошо, а ти го направиш още по-лошо.
„Всички проблеми са решими, стига да има разум и политическа воля“, категорична бе Нинова.

Тя коментира и уволнението на председателя на КЗП и част от членове на комисията.
„Уволниха се хора, които имаха смелост да се изправят срещу колекторските фирми. Хората се притискат по села, градове, стига се до физически бой. Това са смелите хора, които тръгнаха на битка срещу райския газ. Това са хората, които направиха над 15 хиляди проверки за спекула с олио, захар, бензин. Имаха смелостта да се изправят срещу големи интереси. Уволняват ги, защото адвокатският стаж не бил стаж“, възмути се Нинова.

Според нея преговорите с „Газпром“ са необходими и трябва да се водят след като изтече договора на страната ни с тях.
„ДБ са против заради прекалено идеализиране. Не гледат прагматично, а ПП започнаха да променят позицията си. Разумно, прагматично и в интерес на народа. Това със 100% диверсификация го чух от Борисов, но смятам, че ще е в ущърб на държавата“, каза тя.
Източник: standartnews.com