Корнелия Нинова отмени събора в „Копривките“

По-рано днес държавният глава обеща помощ за пострадалите населени места

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отмени събора в „Копривките“

Тя обяви, че са съпричастни с мъката и тревогата на хората, които пострадаха от наводненията в област Пловдив и поради тази причина отменя провеждането на традиционния събор в местността „Копривките“, който трябваше да се проведе утре – 04.09.2022 г.

Именно съборът бе планиран за събитие, с което партията на Корнелия Нинова да открие кампанията си в областта. Вместо провеждането на тържеството обаче социалистите от Пловдив и областта заминаха за засегнатите от наводненията населени места, за да окажат необходимата помощ на пострадалите семейства.
Това написа в своя профил в социалната мрежа Фейсбук Корнелия Нинова.

По-рано днес държавният глава Румен Радев обеща помощ по въздух не само за Трилистник, а и за останалите пострадали от наводнението населени места по поречието на река Стряма, които бяха залети тази сутрин.

„Най-важното в момента е да продължат огледа на всички домове, така че да сме сигурни, че няма хора в риск, да има доставка на най-необходимото, на първо време на вода и на храна, и, разбира се, при успокояване на обстановката по най-бързия начин с местната власт да се описват щетите, за да може държавата да помогне с всичко, с каквото може, категоричен бе той.
Източник: blitz.bg