Корнелия Нинова получи много тежка плесница от…

Президентът отвърна здраво на удара

Президентът Румен Радев зашлеви много тежка плесница на ексвицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Оказва се, че Никола Стоянов, който бе отстранен от нея от длъжността шеф на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот, днес зае мястото й като министър на икономиката и индустрията.

Припомняме, че след като Нинова изля куп обвинения върху екипа на ВМЗ – Сопот, отстраненото ръководство излезе с остра позиция срещу нея.

Никола Стоянов

Това, което се знае за Никола Стоянов е, че е роден в София през 1976 г.
Завършва Право в СУ „Св. Климент Охридски“ и е дипломиран в магистърските програми „Европейско и международно търговско право“ и „Немско право за чужденци“ в Мюнхенския университет “Ludwig-Maximilian”.

Има опит в подкрепата на малки и средни предприятия и инвестициите, както и в развитието на стартиращи компании.
Освен това е основал, ръководил и подпомагал множество компании в частния сектор.

В продължение на осем години е на ръководния пост на компания, която е ексклузивен партньор на експортни организации за Югоизточна Европа, Агенции за подпомагане на малки и средни предприятия и Агенции за инвестиции от Европа, Азия и САЩ.

В над 1000 проекта участва като ръководител или експерт, като стратегически партньор на чужди компании при навлизането им на пазари в Източна Европа, търсене на нови доставчици, преструктуриране и инвестиции.

В публичния сектор е заемал позициите съветник в Министерството на икономиката, както и изпълнителен директор и заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Насърчаване на малките и средните предприятия“.
През 2021 г. е назначен за председател на Съвета на директорите на „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД, като участва в ръководството на дружеството до средата на тази година.
Източник: standartnews.com