Корнелия Нинова реши съдбата на Лечева, Зарков и Гечев

Разграничи БСП от техните действия

На брифинг след заседанието на Националния съвет, лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви решението си по отношение съдбата на Весела Лечева, Крум Зарков и Явор Гечев.

Тя посочи, че ръководството на БСП се разграничава от тримата министри в служебния кабинет. Позицията им е, че освен, че се разграничават, не носят никаква отговорност за действията им.

Корнелия Нинова определи като недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийните дела.
Припомняме, че днешното събиране на Националния съвет на партията столетница бе, за да се формулират стратегията и приоритетите им за предстоящите избори.

В този ред на мисли Нинова заяви, че БСП тръгва в пълна мобилизация към изборите. На днешния Национален съвет са били одобрени водачите на листи, местата на гражданските квоти, както и коалиционните партньори.

Вече е избран предизборен щаб, и е приета коалицията на партията, с която ще участват на изборите.

Нинова подчерта, че социалистите, които са назначени на министерски постове, както и на зам.-министерски или като областни управители, участват в политиката в лично качество, а не като представители на подопечната й партия.

В заключение тя припомни, че основната задача, с която е натоварено служебното правителство е осигуряването на оптимални условия за провеждането на предсрочните парламентарни избори. Заради това тя поиска от него да се въздържа от всякакви действия и изявления, които могат да бъдат изтълкувани в ущърб на кандидатите и партиите, участващи в изборите.
Източник: standartnews.com